Retete noi

Fulgi de drojdie inactiva, inlocuitor pentru parmezan

Fulgi de drojdie inactiva, inlocuitor pentru parmezan

Fulgi de drojdie inactiva, inlocuitor pentru parmezan

Drojdia nutritiva, denumita si drojdia inactiva, este o drojdie dezactivată, adesea o tulpina de Saccharomyces cerevisiae, care este comercializata ca produs alimentar. Este vanduta sub forma de fulgi sau sub forma de pulbere galbena si poate fi gasita in majoritatea magazinelor naturiste. Este cunoscuta de catre vegani si vegetarieni pentru ca poate fi folosita ca ingredient in retete sau ca si condiment. Aduce ca si gust cu parmezanul, pe care il poate inlocui cu succes in anumite retete.

Este o sursa importanta de vitamine ale complexului B si contine cantitati mari de alte vitamine și minerale. Uneori, drojdia nutritiva este imbogatita cu vitamina B12.

Drojdia nutritiva are o aroma puternica, cu gust de ca nuca sau branza, ceea ce o face cunoscuta ca "parmezanul vegetarienilor". Este adesea folosita de vegani in locul branzeturilor, de exemplu la cartofi copti sau prajiti, in omleta din tofu sau ca o topping pentru popcorn.

Drojdia inactiva (fulgi) poate fi comandata aici.

Paste din pastarnac cu varza de Bruxelles si smantana de caju

Aceasta mancare este varianta vegana a Pastelor Carbonara din Pastarnac cu pancetta (dar care contine ou si parmezan).Pasul 1Pune nucile caju la inmuiat, direct in blender si acopera-le cu apa, cam 1 cm peste nivelul lor.Pasul 2Pastarnacul se curata de