Retete noi

Cartofi dulci la cuptor, cu parmezan

Cartofi dulci la cuptor, cu parmezan
Info
  • 4338 Vizualizari
  • 45 min
  • 4 Portii
  • Usor
Ingrediente

Cartofi dulci la cuptor, cu parmezan

O reteta de "cartofi prajiti" sanatosi si gustosi. Usor de facut. Buni pentru toata lumea.

Pasul 1

Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Ai nevoie de o tava mai mare, pentru cuptor. Aseaza hartie de copt in ea si stropeste-o cu putin ulei, folosind un pulverizator.

Pasul 2

Curata si spala cartofii. Acestia trebuie taiati in cubulete, oarecum mai lungi. Ca si cum i-ai pregati pentru varianta standard de cartofi prajiti, dar taiati in 2 sau 3 bucati.

Pasul 3

Intr-un castron mediu, amesteca uleiul de masline, parmezanul, condimentele italiene, usturoiul curatat si maruntit, sarea si piperul.

Pasul 4

Adauga cartofii si amesteca-i usor cu compozitia din castron.

Pasul 5

Aseaza cartofii in tava, intr-un strat uniform, avand grija sa ramana loc printre ei, sa nu fie lipiti unii de altii.

Pasul 6

Introdu tava in cuptor timp de aproximativ 35 minute, pana cand cartofii se rumenesc usor si devin crocanti.

Pasul 7

Scoate tava din cuptor si lasa totul sa se raceasca timp de 5 minute.

Se servesc calzi si, optional, cu parmezan suplimentar si frunze de patrunjel sau coriandru.

Pofta buna!