O reteta de "cartofi prajiti" sanatosi si gustosi. Usor de facut. Buni pentru toata lumea.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade. Ai nevoie de o tava mai mare, pentru cuptor. Aseaza hartie de copt in ea si stropeste-o cu putin ulei, folosind un pulverizator.
Curata si spala cartofii. Acestia trebuie taiati in cubulete, oarecum mai lungi. Ca si cum i-ai pregati pentru varianta standard de cartofi prajiti, dar taiati in 2 sau 3 bucati.
Intr-un castron mediu, amesteca uleiul de masline, parmezanul, condimentele italiene, usturoiul curatat si maruntit, sarea si piperul.
Adauga cartofii si amesteca-i usor cu compozitia din castron.
Aseaza cartofii in tava, intr-un strat uniform, avand grija sa ramana loc printre ei, sa nu fie lipiti unii de altii.
Introdu tava in cuptor timp de aproximativ 35 minute, pana cand cartofii se rumenesc usor si devin crocanti.
Scoate tava din cuptor si lasa totul sa se raceasca timp de 5 minute.
Se servesc calzi si, optional, cu parmezan suplimentar si frunze de patrunjel sau coriandru.
Pofta buna!