Retete noi

Omleta cu ciuperci, spaghete din dovlecei si dulceata de ardei iute

Omleta cu ciuperci, spaghete din dovlecei si dulceata de ardei iute
Info
  • 1232 Vizualizari
  • 20 min
  • 2-3 Portii
  • Usor
Ingrediente

Omleta cu ciuperci, spaghete din dovlecei si dulceata de ardei iute

Un mic dejun delicios si iute. La propriu si la figurat :)

Pasul 1

Taie dovleceii folosind aparatul de spiralat, apoi taie-i in bucati mai mici. Daca nu ai inca un astfel de aparat, poti taia dovleceii felii subtiri, dar aceasta operatie va dura mult mai mult timp si necesita rabdare.

Aparatul de spiralat il poti gasi aici.

Pasul 2

Bate ouale intr-un bol, impreuna cu sarea si piperul, dupa gust. Curata ciupercile si taie-le felii.

Pasul 3

Pune o tigaie pe foc, adauga uleiul si catelul de usturoi maruntit. Caleste-le 30 de secunde.

Pasul 4

Adauga ciupercile si caleste-le 3-4 minute pe foc mare, sa nu apuce sa lase apa. Amesteca mereu, sa nu se arda.

Pasul 5

Adauga dovleceii si gateste-i 2 minute, cu grija, la foc mare, amestecand mereu, preferabil in aer. Daca nu stii sa faci aceasta miscare, foloseste o spatula sau penseta de gatit, avand grija sa nu-i strivesti.

Pasul 6

Da focul mediu-mic, adauga ouale batute peste ingredientele din tigaie si amesteca usor pana ce toate componentele se amesteca.

Pasul 7

Pune un capac peste tigaie si lasa ca toate ingredientele sa se gateasca timp de aproximativ 10 minute, pana cand compozitia prinde forma si se incheaga.

Pasul 8

Acu-i atunci! Intoarce omleta pe partea cealalata. Aceasta operatie o poti face cu o spatula mai mare, dar ai grija sa nu se rupa :) La nevoie te poti folosi si de o farfurie sau o alta tigaie. Lasa pe foc inca 2 minute.

Pasul 9

Scoate omleta cu grija intr-o farfurie. Adauga dulceata de ardei iute dupa plac.

Se poate servi cu o salata mica din rosii, frunze proaspete de coriandru si putin ulei de masline.

Pofta buna!