O reteta foarte gustoasa si interesanta. Este gata in 35 minute si nu necesita calitati de Chef. Perfecta pentru vegani si nu numai.
Se pune apa la fiert (pentru mazarea congelata), preferabil in fierbator, ca sa mearga mai repede treaba. Mazarea se pune intr-un vas cu apa calda, de la robinet, sa se dezghete pana se fierbe apa. Cand apa din fierbator s-a fiert, pune-o pe foc intr-un vas cu capac, putina sare si mazarea. Fierbe totul 8-10 minute.
Intre timp se curata usturoiul si se pun 50g de caju direct in blender cu 50 ml apa si 2 catei de usturoi. Se curata morcovul si se taie cu aparatul de spiralat. Ardeiul se spala si se taie fasii lungi si subtiri.
Se pune uleiul intr-un wok, catelul de usturoi tocat marunt, sare, piper si fulgii de ardei. Se calesc 30 de secunde. Se adauga morcovul si ardeiul si se gatesc impreuna, aproximativ 3-4 minute la foc mediu, amestecand mereu.
Se porneste blenderul si se tranforma nucile caju intr-o pasta cat mai fina, aproximativ 1-2 minute. Se mai adauga 150 ml de apa si o lingurita de boia de ardei dulce si se mai proceseaza inca vreo 30 secunde.
Se adauga in wok pasta de legume, apa fierbinte si rezultatul obinut in blender. Intre timp, mazarea s-a fiert si se adauga in wok impreuna cu boabele de naut. Se aduce la fierbere si se gateste la foc mic inca 10 minute.
Se pune intr-o farfurie adanca sau bol si se decoreaza cu frunze verzi, la alegere.