Retete noi

Supa cremoasa cu paste din morcovi si naut

Supa cremoasa cu paste din morcovi si naut
Info
  • 1585 Vizualizari
  • 35 min
  • 3-4 Portii
  • Usor
Ingrediente

Supa cremoasa cu paste din morcovi si naut

O reteta foarte gustoasa si interesanta. Este gata in 35 minute si nu necesita calitati de Chef. Perfecta pentru vegani si nu numai.

Pasul 1

Se pune apa la fiert (pentru mazarea congelata), preferabil in fierbator, ca sa mearga mai repede treaba. Mazarea se pune intr-un vas cu apa calda, de la robinet, sa se dezghete pana se fierbe apa. Cand apa din fierbator s-a fiert, pune-o pe foc intr-un vas cu capac, putina sare si mazarea. Fierbe totul 8-10 minute.

Pasul 2

Intre timp se curata usturoiul si se pun 50g de caju direct in blender cu 50 ml apa si 2 catei de usturoi. Se curata morcovul si se taie cu aparatul de spiralat. Ardeiul se spala si se taie fasii lungi si subtiri. 

Pasul 3

Se pune uleiul intr-un wok, catelul de usturoi tocat marunt, sare, piper si fulgii de ardei. Se calesc 30 de secunde. Se adauga morcovul si ardeiul si se gatesc impreuna, aproximativ 3-4 minute la foc mediu, amestecand mereu.

Pasul 4

Se porneste blenderul si se tranforma nucile caju intr-o pasta cat mai fina, aproximativ 1-2 minute. Se mai adauga 150 ml de apa si o lingurita de boia de ardei dulce si se mai proceseaza inca vreo 30 secunde.

Pasul 5

Se adauga in wok pasta de legume, apa fierbinte si rezultatul obinut in blender. Intre timp, mazarea s-a fiert si se adauga in wok impreuna cu boabele de naut. Se aduce la fierbere si se gateste la foc mic inca 10 minute.

Pasul 6

Se pune intr-o farfurie adanca sau bol si se decoreaza cu frunze verzi, la alegere.