Retete noi

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac
Info
  • 2790 Vizualizari
  • 30 min
  • 10 Portii
  • Mediu
Ingrediente

Supa crema de dovleac

Pasul 1

Taie dovleacul, cu grija, in doua parti egale: pe lungime daca e dovleac “para” sau pe grosime. Aseaza dovleacul intr-o tava de copt, in care ai pus inainte hartie de copt. Stropeste cele doua jumatati cu ulei de masline, folosind un pulverizator de ulei.

Pasul 2

Pune in orificiul fiecarei jumatati de dovleac cateva crengute de cimbru.

Taie capatana de usturoi in doua jumatati egale, pe grosime. Aseaza fiecare jumatate de capatana de usturoi in fiecare jumatate de dovleac, deasupra cimbrului.

Pasul 3

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru aproximativ 60 minute, sau pana cand dovleacul este bine copt.

Pasul 4

Daca nu ai stock/supa de legume, acum este momentul sa o faci. Pune 2 l de apa la fiert cu sare. Curata 2 morcovi, o radacina de patrunjel, un pastarnac, o jumatate de telina, un ardei si un dovlecel. Spala-le si taie-le in bucati mai mari. Pune totul in oala, la fiert, cu capac, la foc mediu. Mai poti adauga o lingurita de cimbru uscat si una de maghiran. Dupa 40 minute, strecoara legumele iar zeama obtinuta este supa de legume necesara mai departe.

Pasul 5

Cand dovleacul s-a copt, scoate tava din cuptor, inlatura cimbrul si usturoiul si scobeste miezul dovleacului folosind o lingura. Pune miezul intr-o oala.

Pasul 6

Adauga cateva polonice din supa de legume si nucsoara. Introdu blenderul vertical si transforma totul intr-o crema. Adauga si untul si amesteca totul folosind blenderul.

Pasul 7

Pune oala pe foc. Amesteca incet timp de 2-3 minute. Cand pare ca vrea sa dea in clocot, ia oala de pe foc.

Pasul 8

Adauga parmezanul ras si mai amesteca cu blenderul timp de 1-2 minute.

Mai pune o data oala pe foc pentru 2-3 minute si totul este gata.

Crema obtinuta ar trebui sa aiba consistenta unei budinci, sa fie la fel de fina.

Pasul 9

Pune toate nucile pe un tocator si marunteste-le cu grija, folosind un cutit.

Pasul 10

Pune o tigaie/wok pe foc. Adauga uleiul, sare, piper si fulgii de ardei. Dupa 30 de secunde adauga nucile maruntite, semintele de dovleac si fructele dezhidratate.

Pasul 11

Gateste totul la foc mediu-mare, amestestecand mereu si avand grija sa nu se arda. In 3-4 minute nucile si semintele se rumenesc iar fructele, impreuna cu uleiul, vor produce un sos mai rosu si iute.

Pasul 12

Pune supa in farfurii si decoreaza cu rezultatul obtinut in tigaie.

Farfuria mai poate fi decorata cu smantana de caju (sau de origine animala).

Pofta buna!

Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac