Retete noi

Paste din pastarnac cu varza de Bruxelles si smantana de caju

Paste din pastarnac cu varza de Bruxelles si smantana de caju
Info
  • 1822 Vizualizari
  • 20 min
  • 2-3 Portii
  • Usor
Ingrediente

Paste din pastarnac cu varza de Bruxelles si smantana de caju

Aceasta mancare este varianta vegana a Pastelor Carbonara din Pastarnac cu pancetta (dar care contine ou si parmezan).

Pasul 1

Pune nucile caju la inmuiat, direct in blender si acopera-le cu apa, cam 1 cm peste nivelul lor.

Pasul 2

Pastarnacul se curata de coaja si se spala. Se spiraleaza folosind un aparat special sau se taie fasii subtiri. Aparatul de spiralat il poti gasi aici.

Pasul 3

Pune o tigaie mai mare pe foc. Cand s-a incins, adauga usturoiul si  fulgii de ardei. Dupa 1 minut adauga varza de Bruxelles. Gateste la foc mediu, amestecand mereu pana cand varza este usor rumenita. Goleste tigaia si pune varza deoparte, pe o farfurie.

Pasul 4

Se adauga o lingura de ulei in tigaie, pastarnacul, sarea si piperul. Se gateste la foc mediu intre 7 si 9 minute, pana cand consideri ca pastarnacul este gatit pe gustul tau. Intre timp, porneste blenderul si transforma nucile caju intr-o pasta asemanatoare cu smantana. Dureaza cam 2 minute. Adauga si drojdia inactiva si mai porneste aparatul cam 30 de secunde.

Pasul 5

Cand pastarnacul este gatit, adauga varza de bruxelles si mai gateste-le impreuna 2 minute. Da focul la minim si adauga incet pasta din blender, amestecand cu atentie. Este important ca acest lucru sa-l faci incet, amestecand constant. La final, mancarea va capata o consistenta cremoasa.

Pofta buna!