Aceasta mancare este varianta vegana a Pastelor Carbonara din Pastarnac cu pancetta (dar care contine ou si parmezan).
Pune nucile caju la inmuiat, direct in blender si acopera-le cu apa, cam 1 cm peste nivelul lor.
Pastarnacul se curata de coaja si se spala. Se spiraleaza folosind un aparat special sau se taie fasii subtiri. Aparatul de spiralat il poti gasi aici.
Pune o tigaie mai mare pe foc. Cand s-a incins, adauga usturoiul si fulgii de ardei. Dupa 1 minut adauga varza de Bruxelles. Gateste la foc mediu, amestecand mereu pana cand varza este usor rumenita. Goleste tigaia si pune varza deoparte, pe o farfurie.
Se adauga o lingura de ulei in tigaie, pastarnacul, sarea si piperul. Se gateste la foc mediu intre 7 si 9 minute, pana cand consideri ca pastarnacul este gatit pe gustul tau. Intre timp, porneste blenderul si transforma nucile caju intr-o pasta asemanatoare cu smantana. Dureaza cam 2 minute. Adauga si drojdia inactiva si mai porneste aparatul cam 30 de secunde.
Cand pastarnacul este gatit, adauga varza de bruxelles si mai gateste-le impreuna 2 minute. Da focul la minim si adauga incet pasta din blender, amestecand cu atentie. Este important ca acest lucru sa-l faci incet, amestecand constant. La final, mancarea va capata o consistenta cremoasa.
Pofta buna!