Retete noi

Pasta de legume, pentru supe si alte mancaruri

Pasta de legume, pentru supe si alte mancaruri
Info
  • 2137 Vizualizari
  • 10 min
  • - Portii
  • Usor
Ingrediente

Pasta de legume, pentru supe si alte mancaruri

Aceasta pasta este utila pentru prepararea unei varietati de retete. Cel mai important rol il are in obtinerea unei supe concentrate de legume (stock de legume), necesara in prepararea mai multor tipuri de mancare.

Pasul 1

Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 180 grade

Pasul 2

Curata si spala legumele. Taie ceapa in doua, ardeiul in patru bucati, iar restul legumelor in fasii lungi de aproximativ 5 cm si goase cam de 1 cm.

Pasul 3

Pune hartie de copt intr-o tava pentru cuptor si adauga legumele taiate. Stropeste-le cu putin ulei si amesteca-le bine, cu mana.

Pasul 4

Introdu tava in cuptor si las-o aproximativ 40 minute.

Pasul 5

Verifica legumele, daca sunt coapte si scoate-le afara. Pune toate legumele intr-un robot de bucatarie (cu lama S), adauga sare, 3 linguri de ulei si aproximativ 200 ml de apa. In functie de cantitatea de legume este posibil sa fie nevoie de mai multa apa. Porneste robotul si proceseaza legumele pana cand acestea devin o pasta.

Pasul 6

Pune pasta obtinuta in borcanele si depoziteaza-le in frigider. Rezista cateva saptamani.

Foloseste-o cu inspiratie!