Retete noi

Paste din legume cu ciuperci si gem de ardei iute

Paste din legume cu ciuperci si gem de ardei iute
Info
  • 1007 Vizualizari
  • 25 min
  • 2 Portii
  • Usor
Ingrediente

Paste din legume cu ciuperci si gem de ardei iute

Pasul 1

Pune nucile caju in 50 - 100 ml de apa, cu sare si catelul de usturoi, maruntit. Poti sa le pui direct in blender, cu intentia de a le procesa mai tarziu.

Pasul 2

Morcovul si cartoful se curata de coaja si se spala impreuna cu dovleceii. Se spiraleaza folosind un aparat special sau se taie fasii subtiri, operatie care poate lua foarte mult timp si nervi, in cazul in care nu ai indemanarea unui bucatar japonez :)) Aparatul de spiralat il poti gasi aici.

Pasul 3

Prazul se taie rondele. Intr-o tigaie incinsa se pune o lingura de ulei, se adauga prazul si se caleste 1-2 minute la foc mediu. Se adauga ciupercile, curatate sau spalate, cum crezi tu ca e mai bine. Se adauga ierburile Provence si se caleste totul pe foc mediu, aproximativ 10-12 minute, pana scade apa lasata de ciuperci.

Pasul 4

Intre timp, intr-o alta tigaie, preferabil wok, se pune "cealalta" lingura de ulei, piper si fulgi de ardei iute (optional), iar cand totul s-a incins, dupa 30 -40 secunde, se adauga legumele, morcovul si cartoful dulce. Se gateste pe foc mediu - tare, timp de 5 minute, avand grija sa le amesteci mereu, de preferat "in aer". Daca nu stii sa faci miscarea respectiva, merge si cu spatula sau penseta de bucatarie. Dupa ce legumele s-au gatit, se adauga si dovleceii spiralati si se mai gatesc impreuna aproximativ 2 minute.

Ai grija ca intre timp sa nu ti se arda ciupercile. Operatiile pot fi facute si separat, mai intai poti gati ciupercile apoi legumele, dar iti va lua mai mult timp.

Amesteca ciupercile cu legumele si ia-le de pe foc.

Pasul 5

Porneste blenderul si transforma tot continutul intr-o pasta cat mai fina. E nevoie de aproximativ 1-2 minute.

Pasul 6

Pune wok-ul din nou pe foc si toarna compozitia obtinuta, care e, de fapt, un fel de smantana de caju. Gateste amestecand usor, la foc mediu, aproximativ 2-3 minute, pana cand consideri ca e totul pe gustul tau sau nu mai poti de foame. 

Compozitia mai poate fi "ingrosata" cu drojdie inactiva (pentru vegani) sau cu parmezan razuit.

Pasul 7

La final, adauga o lingurita de gem de ardei iute, daca ai. Daca nu ai, aia e. :)

Asta e tot. In functie de cat de repede te misti, poate dura intre 20 si 30 minute.

Pofta buna!