Retete noi

Salata de Boeuf, varianta vegana sau de post

Salata de Boeuf, varianta vegana sau de post
Info
  • 1997 Vizualizari
  • 30 min
  • 8 Portii
  • Usor
Ingrediente

Salata de Boeuf, varianta vegana sau de post

Pasul 1

Pune nucile caju direct in blender si adauga apa cat sa le acopere. Adauga putina sare si zeama de lamaie. Lasa-l momentan deoparte.

Pasul 2

Vei avea nevoie de doua oale. Una mai mare pentru legume si una mai mica, pentru cartofi. Toarna apa in ele, sare si pune-le pe foc.

Pasul 3

Spala cartofii, dar nu-i curata de coaja. Pune-i in oala mai mica la fiert.

Pasul 4

Curata restul legumelor si spala-le. Taie legumele in doua, mai putin telina, pe care o tai in patru.

Pasul 5

Pune legumele in oala mai mare, adauga cimbrul si maghiranul, putin piper si pune capacul. Ar trebui sa se fiarba in 40 de minute.

Pasul 6

Cand cartofii s-au fiert, ia oala de pe foc, arunca apa de pe ei si umple oala cu apa rece. Lasa cartofii sa se raceasca 10 minute, schimband apa daca e cazul.

Pasul 7

Dupa ce s-au fiert si legumele, scoate-le folosind o strecuratoare dar fara sa arunci zeama obtinuta. Aceasta zeama este de fapt o supa de legume care poate fi folosita in prepararea altor retete.

Pasul 8

Arunca ardeiul si dovlecelul; acestia au fost necesari doar pentru a da un gust mai bun supei obtinute.

Pasul 9

Taie toate legumele in cubulete de aproximativ 1 cm, inclusiv muraturile. Pune totul intr-un bol/vas incapator.

Pasul 10

Porneste blenderul si obtine pasta fina, asemanatoare unei maioneze. Daca doresti sa aiba un usor gust de ou, adauga si sarea amara si mai amesteca 30 secunde.

Pasul 11

Toarna compozitia obtinuta peste legume si muraturi si amesteca cu grija. Adauga sare si piper dupa gust.

Poate fi servita si pe frunze de salata sau diverse tipuri de crackersi, orez expandat etc.

Pofta buna

Salata de Boeuf, varianta vegana sau de post
Salata de Boeuf, varianta vegana sau de post